Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

skidtest-kläppen

Skidtest i Kläppen 2023

Letar du efter den perfekta skidan för ditt nästa skidäventyr? Varje år åker personalen på Udens Sport till Kläppen för att genomföra ett omfattande skidtest där alla specialister från butikerna testar alla nya skidor. I slutet av dagen samlas all personal på kvällen och diskuterar de olika modellerna. Målet med testprotokollet är att välja ut de bästa produkterna och säkerställa en bred spridning av hela produktsortimentet för att våra kunder ska hitta den perfekta skidan som passar just deras behov.


VARFÖR HAR VI ETT SKIDTEST VARJE ÅR MED PERSONALEN?

För oss på Udens Sport är det viktigt att alla i personalen får chansen att testa skidsortiment som vi valt ut inför nästa säsong, och även ha chansen att tycka till om det skulle behövas några justeringar.

Att ha ett skidtest med hela personalen gör att alla medarbetare får bra kunskap och förståelse om sortimentet vi ska jobba med. För oss är det viktigt att alla ska vara uppdaterade på skid-nyheterna som kommer och ha full koll inför nästa säsong.

När vi har ett skidtest går vi alltid igenom ett “testprotokoll” på varje skida efter varje åk. Alla som testar fyller individuellt i ett protokoll som baseras på vad åkaren tyckte om skidan. Var den snabb i svängen? Stabil? mjuk? poppig? lättmanövrerad? bra för pist? m.m


På kvällarna samlas vi och diskuterar de olika modellerna. Det är ofta här vi tar beslut om vi ska göra några justeringar i sortimentet. Ska vi addera någon modell? Eller ta bort någon modell?

Genom detta skidtest får våra specialister en utökad kunskap om de nya skidorna, vilket också hjälper våra kunder att hitta den rätta skidan. Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av skidor som är perfekta för alla åkare - från nybörjare till erfarna åkare. Oavsett om du gillar att åka i pisten eller utanför, så har vi den skidan för dig.


FANTASTISKT SKIDTEST I KLÄPPEN 2023- EN UTBILDNING UTÖVER DET VANLIGA

Årets skidtest är extra speciellt eftersom inte bara personalen från en butik, utan två butiker - Skidsport och Udens Sport - åker tillsammans i år. Dessutom deltar även uthyrningsverksamheten, vilket gör att vi kan samla ännu fler kloka idéer och reflektioner från tidigare år. Dessa insikter kommer att vara till stor nytta när vi har dialog med våra kunder och hjälper dem att hitta skidor som passar deras individuella behov och preferenser. Vi är mycket glada över att kunna samarbeta på detta sätt och ser fram emot att fortsätta erbjuda våra kunder det absolut bästa inom skidåkning.skidtest i kläppen med personalen


5 FAVORITER FRÅN 2023's SKIDTEST!

Pontus, alpin specialisten på Udens Sport, har nyligen deltagit i det årliga skidtestet i Kläppen där leverantörerna presenterade sina senaste nyheter för säsongen 23/24. Efter noggranna tester och utvärderingar har Pontus nu valt ut sina personliga favoriter som han vill dela med sig av till sina kunder. Läs mer om vilka favoriter specialisterna från specialistbutiken i Bromma fastnade för under skidtestet. Klicka här..


Här har vi en skida, Maverick 95ti, som presterade mycket bra under vårt skidtest i Kläppen där backarna var lite hårdare. Den svarade extremt bra i lite högre fart tack vare de två tunna lager av metall som finns i skidan, men utan att bli för tunga. Midjan på denna all mountain skida gör att alla kan åka på den utan några problem.


Maverick 86C är en bra komplement skida till "storebrodern" 95ti. Den är stöpt i samma form med karbon förstärkning istället för metall och en lite smalare midja för enklare övergång från kant till kant. Den här skidan passar bättre för en åkare som åker mer i pisten än utanför och som vill ha mer kontroll över skidan.


X7i är en personlig favorit när det kommer till pistskidor. Skidan är extremt lätt att få från kant till kant och svarar väldigt bra i högre hastigheter. Det som gör att jag gillar skidan så mycket är att man känner att man själv styr skidan och kan göra vad man vill på den. Varken långa eller korta svängar är några problem.


Steadfast 85 är en riktigt fin nyhet från Nordica under testhelgen. Skidserien har en lite bredare kropp för att klara av mer underlag och fungerar perfekt som en pistskida som funkar i alla fören.


Qst98 är en väldigt rolig och lekfull all mountain skida som egentligen har allt. Midjan lyfter upp en bra på snön om det skulle komma nysnö, men utan att bli svåråkt i pisten. Skidan är unik eftersom de bredaste punkterna på skidan är närmare midjan för att få en form som gör att skidan svänger mycket på kanten.


Maverick 95 är samma skida som tidigare men med en ny topsheet. Maverick 86 är en ny skida i vårt sortiment. X7i är också ny i vårt sortiment och vi är ensamma i Sverige om just den skidan. Steadfast 85 är en nyhet som kommer nästa år. QST98 är samma skida som tidigare, men med en ny topsheet.GÅ MED I UDENS KUNDKLUBB FÖR ATT TA DEL AV...

- Unika förtursrabatter.

- Inbjudningar till event.

- Förtur på nytt beställningssortiment!
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!