Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

VERKSTAD

 ALPINT, LÄNGD & SNOWBOARD

Du behöver ej boka tid för inlämning av service.

Udens Sport har en komplett serviceverkstad för skidservice inom kategorierna Alpinservice, Pjäxservice, Bootfitting, Längdservice och Snowboardservice. Vi utför bland annat stenslipning, hängning, polering, vallning, lästning, lagningar, hotbox och byte av rullskidsspetsar m.m. Du kan lämna in din utrustning i butiken på Övre Husargatan eller på skiduthyrningen i Västra Frölunda (endast pjäxor på Ö.Husargatan). Du behöver inte boka någon tid för att lämna in för service.  


Längre ner hittar du priser för service av alpinskidor, pjäxor, bootfitting, längdskidor och snowboards.PRISLISTA: SERVICE AV ALPINSKIDOR

Vi har en Sliprobot vid namn Discovery 2 SDP från Wintersteiger. Maskinen är fullutrustad med de senaste tillvalen och bygger på den nyaste tekniken. Ett extra tillval som vi strategiskt valt till, är Wintersteigers kantpolerings modul. Denna modul utför högintensiv och noggrann polering av dina stålkanter från topp till tå på skidan, och tar bort all ingraverad rost, samt göra kanterna som nya igen. Därför rekommenderar vi dig vårt GULDPAKET där kantpolering ingår. Det går bra att både lämna in för skidservice i vår butik på Övre Husargatan 6 i Linné och på vår skiduthyrning vid Klangfärgsgatan 15 i Västra Frölunda. Ingen tidsbokning behövs. Vid inlämning i butik tar det generellt 7 dagar för skidorna att bli klara, men under högsäsong kan det ta upp till 14 dagar. Vid inlämning på skiduthyrningen kan skidorna bli klara på 5 dagar, men kan under högsäsong ta upp till 14 dagar. 


PAKETPRISER SKIDSLIPNING & VALLNING

Helrenovering fr. 799:-

Guld 599:-

Silver 499:-

Brons/Junior 399:-

PRISER ALPINSERVICE

Montering av bindning, ej köpt på Udens Sport: 749:-

Montering av bindning, köpt skida/bindning på Udens Sport: Gratis

Limning av bitar: 200:-

Vallning Grund prep: 200:-

Tillskurna stighudar: 200:-

Värmemontering: 200:-


PROCESS SKIDSLIPNING

Vi går alltid noggrant igenom skidans skick för att säkerställa att du väljer det rätta paketet och får det bästa resultatet. Vår personal har lång erfarenhet inom skidteknik och lägger stort engagemang för att få till den optimala kantvinkeln och strukturen på din skida. Som standard slipar vi kanten 89 grader med en hängning på 1 grad. Detta gör att du får ett bra kantgrepp i alla förhållanden. Tips: känner du att skidan sticker iväg för fort i svängen, kan du ta något trubbigt och bryna av kanten någon decimeter ned från spetsen för att få den lite slöare.PRISLISTA: PJÄXVERKSTAD OCH BOOTFITTING

Det är vårt ansvar att vi säljer rätt pjäxa till dig från början. Skulle pjäxorna inte sitta skönt eller börja klämma efter några gånger du åkt, är det vårt ansvar att det ska bli bra. Detta innebär att du kan komma in till oss och berätta vart det klämmer/gör ont så ordnar vi detta för dig GRATIS. När pjäxorna är köpta hos Udens Sport ingår ALLTID fri Bootfitting i 2 år från inköpsdatum. Efter 2 år. eller om pjäxorna ej är köpta på Udens Sport gäller nedanstående prislista. Ingen tidsbokning behövs.  


PRISLISTA BOOTFITTING
 & PJÄXSERVIC
E
Lästning tryck per punkt: 300:-

Fräsning per punkt: 300:-

Fräsa ner tå & hälklack: 400:- /par

Hälkil: 150:- /St

Förbättrat hälgrepp: 300:- /Par

Volymreduceringssula: 200:- /par

Volymreducering av skaft: 350:-

Byte av spänne: 250:-

Endast spänne 150:-

Värmning av innersko 500:- 

Slitsulor 350:-
Formgjuten sula 1499 :- (Pjäxor köpt på Udens Sport 1099:-)

Vid mer omfattande arbete lämnas offert*PRISLISTA: SERVICE AV LÄNGDSKIDOR

Vi hjälpa dig med slpining, rengöring,  mättning, vallning m.m I vår verkstad i butiken finns bl.a en Tazzari slipmaskin och en hot box för avancerad service. Dina längdskidor servas av proffs. Vår personal besitter expertkunskap och vallar även åt svenska längdskidlandslaget. Vi hjälper dig med spannet, vallar, slipar och behandlar dina skidor inför träning och tävling. Oavsett om du är motionär eller elitåkare så är du välkommen att lämna in dina skidor till oss. Ingen tidsbokning krävs. Servicen tar generellt 7 dagar, men kan under högsäsong ta upp till 14 dagar.

PRISLISTA LÄNGDSERVICE

Senslip (Wintersteiger)
S1 - Stenslip 600kr
S2 - Stenslip efterprep *G1 900kr
S3 - Stenslip efterprep G2* 1.199kr
S4 - Stenslip efterprep G3* 1.299kr 

Glidvalla
G1 - Hotbox + Åkklar Glidvallning (rekomenderas på nya skidor) 499:-
G2 - Hotbox + Åkklar Glidvallning PLUS 699:-
G3 - Hotbox + Åkklar Glidvallning RACE 899:-
G4 - Åkklar Glidvallning 199:-
G4 - Åkklar Glidvallning 199:-

G5 - Åkklar Glidvallning PLUS 499:-
G6 - Åkklar Glidvallning RACE 699:-
G7 - Rill 100:-


Fästvalla

F1 - Tejp 200:-
F2 - Fästgrund burk 200:-
F3 - Fästgrund klister 200:-
F4 -  Full fästvallning 400:-Rengöring
R1 - Rengöring fäste 150:-
R2 - Rengöring fäste 250:-
R3 - Rengöring hela skidan 350:-
R4 - Rengöring Glidytor 150:-


Rengöring
V1 - Rengöring Skin 150:-
V2 - Rengöring + Impregnering skin 250:-
V3 - Byte av skin 500:-


Rullskidor
RS1 - Byte Kullager (STYCK) 100:-
RS2 - Byte Kullager (ALLA) 600:-
PRISLISTA: SERVICE AV SNOWBOARDS 

Självklart slipar och lagar vi även snowboards! Vår Winterstaiger Discovery 2 är anpassad att slipa snowboards. När du lämnar in din snowboard för slipning ber vi dig att skruva av bindningarna innan, och markera med silvertejp hur bindningarna satt. Detta underlättar när du ska skruva tillbaka bindningarna efter slipningen. Servicen tar generellt 7 dagar men kan under högsäsong ta upp till 14 dagar.

PRISLISTA SNOWBOARD
HELRENOVERING Stenslipning av belag, kanter, hängning, vallning och lagning av belag: 1199:-
SLIPNING Stenslipning av beslag, kanter, struktur med sten och vallning: 999:-