Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

Köpvillkor och integritetspolicy

MERVÄRDEN VID KÖP (ÄVEN VID REA)

Vi vill ge dig den absolut bästa skidupplevelsen och har därför flera mervärden till dig som handlar hos oss:


• Fri frakt vid köp över 300 kr.

• Öppet åk garanti vid köp av alpinskidor. Byt in skidan om du inte skulle bli nöjd

(se förklaring längre ner på sidan).

• Halva priset på skidservice i 2 år vid köp av alpinskidor.

• Gjutning och tillpassning av innersko ingår vid köp av alpinpjäxor. Värde 500 kr.

• Vid köp Alltid rabatterat paketpris (längd) när du köper längdskidor, pjäxor och

längdbindning samtidigt.

• Alltid rabatterat paketpris när du köper lös alpinskida och lös alpinbindning

samtidigt.

• Montering av bindning ingår alltid vid köp av alpin/längdskida samt bindning.


BESTÄLLNINGSFÖRFARANDE

När vi har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Udens Sport som butik (SkiCom Sweden AB, org. nr 556543-0427)


Beställning via webbshopen är enkel, gör såhär:


1. Klicka på köp under respektive artikel, välj storlek och antal.

2. Gå till kassan via länken i menyn längst upp på sidan till höger.

3. Genomför ditt köp genom att följa instruktionerna på den sidan.

4. När du har genomfört ditt köp får du en bekräftelse via e-post till den adress du uppgivit vid betalning.

5. Kontrollera att orderbekräftelsen är ok, är det något som inte stämmer så kontakta kundtjänst.

6. Spara orderbekräftelsen så att du har uppgifter om din order vid kontakt med oss.


ÅLDERSGRÄNS

För att handla på udenssport.se måste du vara minst 18 år.


BETALNING


- Klarna Checkout

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Udens Sports köpvillkor.


- Presentkort

Om du har ett presentkort från oss som du vill betala med online går detta bra. Presentkorten är giltiga ett år fr o m utförandedatum. Du kan även lösa in presentkort i Udens Sports butik (Övre Husargatan 6, Göteborg) eller på Udens Skiduthyrning (Klangfärgsgatan 15, Västra Frölunda). Beloppet på presentkortet kan inte lösas in mot kontanter, eventuell mellanskillnad vid köp betalas ut i form av tillgodokort.


- Rabattkod

Rabattkoder går ej att kombinera med varandra eller med redan sänkta (röda) priser. Om du har problem med en kod, vänligen kontakta oss.

B-kontrakt: Vi lämnar 20% rabatt på vårt alpina racesortiment till dig som medlem i en alpina raceklubb i Sverige. Redan sänkta priser i menykategorin RACING är B- kontraktspris eller kampanj och kan inte kombineras med racing-koden. Kontakta din klubb eller oss för rabattkod.


LEVERANS

Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar från genomförd beställning. Vid eventuell slutförsäljning kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du ett meddelande om detta. Vi reserverar oss från ev slutförsäljning. 


-Hämta i butik

Du kan välja att kostnadsfritt hämta dina varor i vår butik på Övre Husargatan 6 i centrala Göteborg. Välj då alternativet "Hämta i butik" i onlinekassan. När varorna är redo att hämtas upp får du ett bekräftelsemail.


-Frakt

Vi har fraktfritt vid order från 300 kr och uppåt. Vid ordrar upp till 299 kr tillkommer en fraktkostnad på 49 kr.


ÖPPET KÖP

Som kund hos oss i fysiska butiken i Göteborg samt om du handlar på udenssport.se har du öppet köp på ordinarier priser i 30 dagar.


ÅNGERRÄTT

Vid onlineköp gäller 14 dagars ångerrätt, i enlighet med distansavtalslagen. Detta gäller även REA-varor. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar varan i fysisk besittning. Under giltig ångerrättstid kan du utan att ange någon anledning ångra ditt köp.


Vill du utöva ångerrätten ska du till oss skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet. Du kan även utöva din ångerrätt genom att använda det standardformulär som finns att hämta på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) och skicka den till oss (t.ex. via post eller per e-post).


För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Ångerrätt gäller aldrig på specialbeställda varor, t.ex. skidor med monterade bindningar eller pjäxor som har formats för att anpassas till dina fötter. Däremot är vi alltid tillmötesgående och försöker hitta bästa möjliga lösning för dig så hör av dig om något inte känns hundra.

Du är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.


VERKAN AV UTÖVAD ÅNGERRÄTT SAMT RETURFRAKT

Du ska återsända varan till oss eller överlämna den till Udens Sports butik på Övre Husargatan 6 utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.


Behöver du returnera varan som du köpt online står du som kund själv för returfrakten. Vi krediterar dig så fort varorna mottagits av oss. Retur till butiken är alltid

kostnadsfri. Gör såhär för att returnera:


1. Fyll i medföljande returformulär.

2. Packa den oanvända varan + returformuläret på samma sätt som du fick det levererat. 3. Om varan är uthämtad vi ett postombud, skickas varan tillbaka via ett postombud. När du lämnar in varan betalar du själv för frakten till postombudet. Var noga med att uppge korrekt returadress.

Om varan är över 150 cm lång och hemlevererad, kontaktar du info@udenssport.se för att få en retursedel. Fast returfrakt tillkommer på 250 kr

4. När vi mottagit din retur krediterar vi dig för produkten via Klarna. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.


ÖPPET ÅK-GARANTI FÖR ALPINSKIDOR

Denna trygghetsdeal gäller alltid vid köp av alpinskidor hos oss. Skulle alpinskidorna inte möta dina förväntningarna så byter vi in skidorna mot en självkostnad på 20% av skidans/skidpaketets pris. Resterande belopp om 80 % av skidans/skidpaketets värde får endast användas till nytt skidköp hos oss och kan inte plockas ut i kontanter eller tillogodokvitto. Garantin gäller vid 1 veckas skidåkning under innevarande säsong och vid normalt slitage. Besök oss i butiken vid ärenden av detta slag, medtag skidan/skidpaketet.

UDENS TRYGG

Udens Trygg hjälper dig att hålla lugnet när du köpt ett par dyra skidor. Skulle din alpinskida bli stulen lämnar vi ut en ny mot uppvisad polisanmälan, samt ett vittne som intygar händelsen. Udens trygg kan endast tecknas vid köptillfället och gäller ett år från inköpsdatum. Du kan köpa till vår garanti även vid ett onlineköp.


REKLAMATION

Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du har alltid rätt att inom tre (3) år från mottagandet reklamera en defekta eller felaktig vara under förutsättning att du meddelar oss om felet inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Kundtjänsten sänder en förfrankerad returetikett. Returnera varan med orderbekräftelsen!

Obs! Du måste först ta kontakt med kundtjänst för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald.


RESERVATION

Udens Sport reserverar sig för ändringar i sortimentet och kan ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss även för eventuell slutförsäljning av varor samt för eventuella tryckfel i texter på webbsidan. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före och efter att beställningen är behandlad.


TVIST

Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

Som konsument har du även rätt att vid klagomål på ett köp som inte har lösts genom kontakt med oss, använda ett alternativt tvistlösningsförfarande. Du kan antingen använda EU-kommissionens onlineplattform för klagomål på www.ec.europa.eu/odr eller kontakta Allmänna reklamationsnämnden ("ARN") direkt via www.arn.se..


INTEGRITETSPOLICY

Udens Sport är ansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för vår verksamhet. Vid köp eller vid registrering för att få information eller nyhetsbrev samtycker du till att lämna dina personuppgifter till Udéns Sport. Udéns Sport behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation). Udéns Sport är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter som sker vid: administration av köp och avtal med kund, kontakt med kund, publicering av material på hemsida och i sociala medier, sammanställning av statistik samt uppföljning. Udéns Sport överför inga personuppgifter till annan part och inga personuppgifter utsätts för automatiserat beslutsfattande.


RÄTTIGHETER

Du som kund har rätt att få registerutdrag avseende Udéns Sports behandling av dina personuppgifter. Inom 30 dagar skall Udéns Sport förse dig med en kopia av dina personuppgifter som behandlas.

Du har rätt att begära dataportabilitet av dina personuppgifterna eller få dina personuppgifter korrigerade. Du har rätt att dra tillbaka ditt samtycke och begära att dina personuppgifter raderas ur Udéns Sports register. Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling.


KUNDTJÄNST

Kontakta vår kundtjänst för frågor om din order eller för att utöva dina rättigheter enligt ovan.

info@udenssport.se eller ring 031-418 420.