Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

Välj rätt snowboard

Är det dags för en ny bräda? När du ska köpa snowboard finns det massor att tänka på.  Här nedan har vi listat rubrikerna som vi tycker är viktiga att tänka på. Har du några funderingar är det bara att ringa eller maila. 

Vilken åkstil är du?

Det första du ska tänka på är vart du kommer att befinna dig på berget? Ska du åka pist, All Mountain, Freesyle eller Off pist med din bräda? Det finns mängder av snowboards som är anpassade för att klara en specifik åkstil. Det är mycket roligare att välja en bräda som är specialanpassad för den åkningen du väljer. Vet du med dig att du ska åka mycket puder ska du definitivt välja en puderbräda! Väljer du en puderbräda rekommenderar vi dig att gå upp lite i längd för att klara av att hantera lössnön. En längre bräda ger dig ett bättre flyt när du surfar ner i off pisten.


Vet du med dig att du ska köra freestyle och lära dig börja snurra, rekommenderar vi dig att välja en lite kortare. Då får du bättre kontroll i luften, och lättare att manövrera brädan till exempel vid en 360

Vilken längd ska jag välja?

När du ska välja längd på din bräda är det också viktigt att inkludera din vikt. Väger du lite mer ska du ha en lite längre än rekommenderat. Detta gör att du behåller stabiliteten vid högre farter.  Som en tumregel brukar vi på Udens Sport säga att Snowboardens längd ska vara någonstans mellan hakan och ögonen. Annars kan du föjla vår köpguide nedan. 

Storlekguide vid val av snowboard

BREDD

Alla snowboardbrädor kommer i olika bredder. Det är det viktigt att du inte har för smal eller för bred bräda. Därför är det viktigt att ta reda på att just din storlek på yttermåttet av dina snowboardskor, inte är för stor/smal. Vet du med dig att du har lite större fötter ska du med högsta sannolikhet välja en “Wide” bräda. Vi på udens Sport brukar säga att tån på snowboardskon ska max sticka ut nån centimeter från brädan. När du gör kraftiga svängar ät det viktigt att tån inte tar i snön.

PROFIL PÅ BRÄDAN

konstruerad till en konvex profil, medans ROCKER är konstruerad till en konkav profil. För at välja vilken profil som passar dig är det åter igen viktigt att analysera din åkstil


CAMBER

Den mest klassiska och mest kända profilen på snowboards är Camber. När en bräda kommer med Camber profil, betyder det att kontaktpunkterna mot snön är vid tip och tai. Läge du den på marken kan du alltså se igenom brädans mitt. som en tunnel. Denna typen gör att du får snabba och stabila svängar i pisten, samtidigt som du får ett bra kantgrepp. Har du som avsikt att åka i pisten, men fortfarande vill ha möjlighet att poppa, bonka, leka, hoppa m.m rekommenderar vi dig att välja en Camber bräda. Camber funkar bra i hårda förhållanden när du vill ha stabilitet.


ROCKER

Rocker är en senare teknik som kom runt 2000 talet. En rockerbräda är utformad som en banan och har sin kontaktpunkt mot snön i mitten av brädan. Denna typen av profil används oftast för offpiståkning. Du får ett bättre flyt, och den hjälper dig att hålla dig ovanför snöytan. Rockerbrädor är bra om du har som avsikt att åka lössnö, raila, åka switch

TA HAND OM DIN NYA SNOWBOARD


Att ta hand om din nya snowboard är viktigt för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar optimalt varje gång du åker. Här är några tips för att ta hand om din nya snowboard:


Förvara den på rätt sätt: Förvara din snowboard på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och fukt. Det är bäst att förvara den stående, så att den inte böjer sig.


Rengör den regelbundet: Torka av din snowboard efter varje åktur för att ta bort smuts och fukt. Använd en mjuk trasa och ljummet vatten eller en speciell snowboard rengöring.


Vaxa den regelbundet: En regelbunden vaxning hjälper till att skydda din snowboard och hålla den snabb på snön. Vaxa den minst en gång per säsong eller oftare om du åker mycket.


Skydda kanten: Kanten på din snowboard är viktig för att styra och bromsa. Skydda den genom att undvika att slå den mot hårda föremål och genom att slipa den regelbundet.


Inspektera den: Innan du åker, se till att inspektera din snowboard för sprickor eller andra skador. Om du hittar något, ta den till en professionell för reparation.

Genom att följa dessa tips kan du hålla din nya snowboard i toppskick och njuta av många roliga åkturer på den.VANLIGA MISSTAG VID VAL AV NY SNOWBOARD

Att välja en ny snowboard kan vara en utmaning, särskilt om du är nybörjare. Här är några vanliga misstag att undvika när du väljer en ny snowboard:


Fel storlek: Att välja rätt storlek på din snowboard är avgörande för att få en bra upplevelse på snön. Att välja en för stor eller för liten snowboard kan göra det svårt att kontrollera brädan och göra åkningen mindre rolig.


Fel form: Det finns olika former på snowboards beroende på vilken typ av åkning du vill göra. Att välja fel form kan göra åkningen mindre bekväm och mindre rolig.


Fel flex: Flexibiliteten på snowboarden påverkar dess prestanda. Att välja en för mjuk eller för styv snowboard kan göra det svårt att kontrollera brädan och minska hastigheten.


Fel material: Snowboards är tillverkade av olika material som påverkar dess hållbarhet, hastighet och vikt. Att välja fel material kan göra åkningen mindre bekväm och minska snowboardens livslängd.


Ignorera ditt erfarenhetsnivå: Det är viktigt att välja en snowboard som matchar din erfarenhetsnivå. Att välja en avancerad snowboard när du är nybörjare kan göra åkningen farlig och mindre rolig.


Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du välja rätt snowboard som passar dina behov och ger en rolig och säker åkning på snön.