Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

KÖPGUIDE LÄNGDSKIDOR

Vi på Udens Sport ser inga som helst konstigheter i att köpa längdskidor hos oss på webben, via mail eller telefon. Så länge vi får den information vi behöver om just dig som längdåkare, så tar våra längdexperter saken i egna händer och ser till att du får rätt utrustning utplockad till dig. Beställer du längdskidor på vår hemsida. ringer vi alltid upp dig och stämmer av innan det packas och skickas.

VÄLJ RÄTT LÄNGDSKIDOR

Hur ska du då tänka när du står inför ett beslut om att köpa längdskidor? För det första är det väldigt bra för oss att veta vad du har för ambitioner med din skidåkning. Ska du ut på tur med matsäck på ryggen? Eller ska du åka ditt första vasalopp? Eller är du elitåkare? Vi har ett stort utbud av längdskidor för alla typer utav åkare.


Skillnaden på en dyr skida och en lite billigare skida är att den dyrare skidan är lättare, har bättre konstruktioner och belag som ger dig egenskaper och möjligheter till snabbare glid och bättre fäste. Det fina med längdskidor är också att alla skidåkare oavsett nivå kan utnyttja en toppskidas alla goda egenskaper.


Skinskidor/Vallningsfria skidor

Skinskidor eller vallningsfria skidor som man också kan säga har blivit det nya inom längdåkning. Det betyder alltså att du inte behöver valla skidorna med fäste. Vi ser att dom flesta åkare, nybörjare som elitmotionär tycker att detta fungerar väldigt bra. Idag är skinskidorna så pass bra så att du kan absolut välja det som ett alternativ till ett vasalopp. När du köper skinskidor idag så köper du alltid till en flyttbar bindning för att kunna justera tyngdpunkten för optimalt glid och fäste. 

HUR LÅNGA SKIDOR SKA DU VÄLJA? 

Klassiska skidor och skinskidor/vallningsfria bör du välja någonstans mellan 20-30cm längre än dig själv (vuxen). Barn och juniorer kan lägga sig någonstans mellan 5-20cm längre än sig själva. MEN det vi går på allra mest är vikten. Väger du lite mer ska du välja en styvare skida för att inte trycka igenom den. Längden är en bra tumregel att hålla sig till.


Skateskidor för vuxna bör vara 5-10cm längre än dig själv. Till barn och juniorer siktar vi på 0-10cm längre skida. Samma sak som på klassiska skidor så är det vikten på dig som avgör vilken skida du ska välja.

STAVAR

Det är skillnad på stavar och stavar. En dyrare stav är både styvare och lättare än en stav som är lite billigare. Mängden Carbon (Kolfiber) avgör oftast vilken nivå det är på staven. Är du nybörjare ska du inte kolla på dom dyraste stavarna, för dom tenderar till att vara mycket skörare. För klassisk åkning ser vi gärna att du väljer en stav som är ca 30cm kortare än dig själv, och till Skate 20cm kortare.

Vi är specialister inom alpint/längd  och erbjuder ett brett sortiment av kända varumärken. Allt från nybörjare till proffs. Hos oss kan du handla online eller i butiken i Göteborg. Vi har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting.  

Övre Husargatan 6

413 14 Göteborg

info@udenssport.se

031-418 420

Klangfärgsgatan 15

426 52 V.Frölunda

uthyrning@udenssport.se

031-69 73 10

Nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev och ta del av erbjudanden, events och information.

Följ oss i sociala medier
Udéns Sport använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse. Genom att fortsätta på vår site godkänner du dessa.
OK