Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

Välj rätt alpinskidor

När du beslutat dig för att köpa nya skidor finns det mycket att tänka på. Första steget är att man får fråga sig själv vilken typ av skidåkare man är. Vill man bara vara i pisten? Vill man bara vara utanför pisten eller vill man kunna ha en skida till allt?


På Udens Sport finns ett sortiment med allt från lightweight-skidor för topptur till den vassaste pistskidan på marknaden. Om du väljer att köpa skidor i butiken så har våra duktiga medarbetare provåkt det mesta i skidväg och har bra koll på hur dem olika beter sig.


Just när det kommer till skidor brukar vi på Udens Sport alltid rekommendera att välja en skida som kanske ligger lite över din nivå. Detta för att säkerställa att du inte tycker skidan är tråkig efter 1 vecka. Vi vill att alla ska kunna utveckla sin åkförmåga och därför kan det vara roligare långsiktigt med en lite mer avancerad skida.


En annan sak man ska tänka på är vart man brukar åka. Vissa skidor är mer anpassade för alperna och stora berg med mer snö och längre åk. Andra skidor är mer anpassade för skandinavien. Om du tex bara åker i svenska fjällen kan lite kvickare och något smalare skidor vara roligare, medans i alperna där du får möjlighet att komma upp i högre hastigheter och oftast mer snö, bör du kanske ha en bredare skida med lite längre radie. 


Vilken längd ska jag ha på mina skidor? Beroende på vilken skida du väljer, om det är en allmountain, offpist, pistskida med kort svängradie eller pistskida med längre svängradie kan detta variera.En kortsvängd pistskida kan man gå ner lite i längd på. När man gillar snabba svängar vill man också på ett enkelt sätt manövrera skidan. Bra längd för detta ändamål är runt hakan, nedre delen av näsan.En pistskida med längre svängradie kan man och andra sidan gå upp lite i längd för att vinna mer stabilitet vid högre hastighet. Allmountainskidor och offpistskidor har ofta en rocker som gör att skidan faktiskt ser längre ut än vad den är. På dessa skidor kan du alltså gå upp lite i längd. Många kör på skidor i detta segment lika långa som sig själv eller till och med upp mot 10 cm längre än sig själv.


Om du står och ska välja mellan 2 skidor, erbjuder vi alltid Öppet åkgaranti. Det betyder att om du inte skulle vara nöjd med skidan efter en veckas skidåkning har du möjlighet att byta skidan till en annan med 80% av vad du köpte skidan för.

Välj rätt all mountain skidor

Vid köp av all moutainskidor bör du först kolla vilken bredd som passar just dig. All mountainsegmentet blir större och större för varje år som går. Förr prata man om att en all mountainskida skulle vara någonstans mellan 80-90mm under foten. Idag med framsteg i tekniken kan man köpa en allmountainskida som är 80-110mm. Man har helt enkelt lyckats bygga breda skidor med kort svängradie, samtidigt som man lyckats hålla vridstyvheten uppe dagarna det blir isigt och hårt. Idag kan man därför prata om pistorienterad allmountain, offpistorienterad allmoutain eller en renodlad 50/50 skida. En pistorienterad allmountainskida ligger oftast på ungefär 80-95mm i midjan. En 50/50 skida runt 100mm och offpistorienterad allmountain 100-110mm.


Gillar du fart?Om du gillar mycket fart och stabilitet ska du välja en lite hårdare skida, ofta titanalförstärkt och glasfiber som gör skidan vridstyv. Detta för att hålla ner skidans vibrationer i höga hastigheter. Detta kräver mer från dig som skidåkare och kan ibland betyda att du också behöver en hårdare pjäxa som hjälper dig med kraftöverföringen. Se pjäxguide.

ROSSIGNOL BLACKOPS SMASHER + NX 10 GW BK

ROSSIGNOL BLACKOPS SMASHER + NX 10 GW BK

3 499 kr
FISCHER RANGER 99 TI

FISCHER RANGER 99 TI

6 999 kr
FISCHER RANGER 94 FR

FISCHER RANGER 94 FR

5 499 kr
FISCHER RC ONE 86 GT MF +RSW 12 PR

FISCHER RC ONE 86 GT MF +RSW 12 PR

8 500 kr
SALOMON STANCE 96

SALOMON STANCE 96

6 999 kr
SALOMON STANCE 84 W + M11

SALOMON STANCE 84 W + M11

4 999 kr5 999 kr
SALOMON STANCE 88

SALOMON STANCE 88

5 999 kr
BLIZZARD BRAHMA 88

BLIZZARD BRAHMA 88

5 999 kr
BLIZZARD BLACK PEARL 88

BLIZZARD BLACK PEARL 88

5 499 kr
ATOMIC N MAVEN 93 C

ATOMIC N MAVEN 93 C

6 999 kr
ATOMIC N BACKLAND 107

ATOMIC N BACKLAND 107

6 500 kr
ATOMIC N BACKLAND 100

ATOMIC N BACKLAND 100

6 499 kr
ATOMIC BENT CHETLER 100

ATOMIC BENT CHETLER 100

4 999 kr
SALOMON QST BLANK

SALOMON QST BLANK

7 499 kr
SALOMON QST LUMEN 99

SALOMON QST LUMEN 99

5 999 kr

Vi är specialister inom vårt område och erbjuder ett stort utbud av kända varumärken inom Alpint, Längd, Snowboard, Rullskidor, tillbehör m.m. Allt från nybörjare till proffs. Hos oss kan du handla online eller i butiken i Göteborg. Vi har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting. 

Övre Husargatan 6

413 14 Göteborg

info@udenssport.se

031-418 420

Klangfärgsgatan 15

426 52 Västra Frölunda

uthyrning@udenssport.se

031-69 73 10

Nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev och ta del av erbjudanden, events och information.

Följ oss i sociala medier
Udéns Sport använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse. Genom att fortsätta på vår site godkänner du dessa.
OK