Snabb leverans

Fri frakt över 300 kr

Öppet åk-garanti

Varukorgen

Välj rätt Alpinpjäxor

Idag finns det väldigt många typer av pjäxor och till olika ändamål. Vilken pjäxa vill ska du ha? Idag erbjuder Udens Sport pjäxor för race, allmountain, topptur eller varför inte kombinera topptur med allmountain.


Första steget är att fråga dig själv vart du befinner dig på berget. Är du enbart i pisten? Är du mycket utanför pisten? Har du ambition att börja topptura men ändå vill ha en stabil pjäxa nedför? Vill du ha techinserts?


Andra steget är att du eller någon av våra bootfitters mäter din fot på längd, bredd, höjd samt kollar lite hur flexibel du är i hälsenorna och andra leder runt foten.Idag bygger alla varumärken pjäxor efter 3 olika mått. Man bygger en smal, medel och bred läst. Expempel på pjäxserie: Atomic Hawx Ultra (Smal) Atomic Hawx Prime (medel) Atomic Hawx Magna (bred). Detta för att man beroende på form av fot ska ha möjlighet att känna skillnaden på olika passform från respektive varumärken. Om du väljer att handla i butik är detta något som våra kunniga bootfitters guidar dig i.

Vilken flex ska du välja?

Vilken flex ska du välja?Det här med flex är väldigt svårt om man inte är påläst. Alla varumärken jobbar med olika plaster och passform. Detta är inte standardiserat över dem olika varumärkena. Det man kan konstatera är att flexen på pjäxan är en indikation på vad som är en hård pjäxa i just den serien. Ju högre flex desto hårdare pjäxa. I många fall kan skillnaden på en ”120flex” och en ”130flex” vara att du får en bättre innesko på den hårdare för mer premiumkänsla.Flexen på en pjäxa ska fungera som en extra muskel. Att hjälpa dig hålla emot krafterna när du ligger på kant men framförallt få en skjuts ut ur svängen. Man ska alltså känna att pjäxan vill trycka upp dig när du står och flexar i dem.En vanlig flex för herrar är 110-120.En vanlig flex på damer är 85-95.

Egen sula 

Vi på Udens Sport rekommenderar alltid att byta ut den befintliga sulan till en formgjuten. Detta för att motverka kramp och ostabilitet. I pjäxan är det viktigt att kunna vara avslappnad och låta pjäxan göra jobbet. Om du inte gör en formgjuten sula är risken stor att du spänner hålfoten och krampen är runt hörnet. Sulan gör också att din fot smalnar av och det eventuella trycket från sidan upplevs bättre. Idag kan vi på Udens Sport hjälpa dig med dem flesta besvär du har. Kan vara allt från knöliga fötter, stora vader eller om du har en stelopererad fot. Att sätta första formen ingår alltid i priset på Udens Sport.

Vi är specialister inom alpint/längd  och erbjuder ett brett sortiment av kända varumärken. Allt från nybörjare till proffs. Hos oss kan du handla online eller i butiken i Göteborg. Vi har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting.  

Övre Husargatan 6

413 14 Göteborg

info@udenssport.se

031-418 420

Klangfärgsgatan 15

426 52 V.Frölunda

uthyrning@udenssport.se

031-69 73 10

Nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev och ta del av erbjudanden, events och information.

Följ oss i sociala medier
Udéns Sport använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse. Genom att fortsätta på vår site godkänner du dessa.
OK