Meny
0
Favoriter
0
Din kundvagn
Alpint / Skidor / Pistskidor

Pistskidor

Pistskidor är för dig som tänker hålla dig i pisten. Pistskidor klarar även lite hårdare och isiga underlag när du väl behöver trycka till.  Med denna typen av skida får du ett bra kantgrepp på både hårda och mjuka underlag där svängradien bestämmer vilken skärning du får på svängarna.

 

Pistskidan är för dig som vill köra slalom, ta perfekta carvingsvängar i den preparerade backen och samtidigt ha optimalt isgrepp. Eller för dig som gillar att ligga och cruise´a med långa härliga storslalomsvängar. Hos Udens Sport hittar du pistskidor från välkända märken som bland annat Atomic, Völkl, Salomon, Nordica och Fischer. Se vår köpguide om pistskidor här

Köp Pistskidorna på Udens Sport. Pistskidor är den vanligaste typen av slalomskidor då de fungerar bäst i pistade backar. Vill du känna att du har full kontroll över farten och trivs bäst i preparerade backar ska du välja ett par pistskidor.  Här hittar du ett gäng olika modeller och färger som passar alla typer av åkare, både nybörjare som proffs. Utforska vårt utbud av pistskidor - unisex.

 

Generellt har pistskidor en midja som är 65 till 85 mm och en svängradie på 10 till 20 meter. Vill du åka snabbt och ta snabba svängar ska du välja en skida med mindre svängradie. Vill du istället åka snabbt och ta långa svängar ska du välja en skida med större svängradie. En bredare midja på skidan ger dig mer kontroll och är mer förlåtande i löst och uppkört underlag, medan en smalare midja på skidan gör det snabbare att åka från kant till kant.

 

En stor fördel med att handla skidorna hos oss är att vi erbjuder "öppet åk garanti". Är du inte nöjd med skidorna kan du byta in mot en annan skida och betala en mindre slitageavgift. Vi erbjuder fri frakt på alla våra alpinskior sonm köps onlien. Alla skidor som köps med bindning ingår fri montering. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Favoriter(0 artiklar )

Du har ännu inga favoriter

Meny